ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΗΣ | 6:28 μ.μ. | | | | | Best Blogger Tips

ΕΙΔΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ

|
ΕΙΔΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ
ΕΙΔΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ

 Υγρομετρία ονομάζεται το σύνολο των μέσων και των ενεργειών που χρησιμοποιούνται για τον καθορισμό της περιεκτικότητας της ατμόσφαιρας σε υδρατμούς.
Υγρομετρία ονομάζεται το σύνολο των μέσων και των ενεργειών που χρησιμοποιούνται για τον καθορισμό της περιεκτικότητας της ατμόσφαιρας σε υδρατμούς
 Η υγρομετρία είναι αντικείμενο της μετεωρολογίας.Η εξάτμιση λόγω θερμότητας των νερών των θαλασσών,των λιμνών,των ελών κτλ. έχει ως αποτέλεσμα τον εμπλουτισμό του ατμοσφαιρικού αέρα με υδρατμούς,των οποίων η ποσότητα είναι συνάρτηση ορισμένων παραγόντων.

ΕΙΔΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ

 Ειδική υγρασία του αέρα λέγεται το βάρος των υδρατμών σε γραμμάρια που περιέχεται σε 1 κιλό μείγματος ξηρού αέρα και υδρατμών.
Ειδική υγρασία του αέρα λέγεται το βάρος των υδρατμών σε γραμμάρια που περιέχεται σε 1 κιλό μείγματος ξηρού αέρα και υδρατμών
 Ειδική υγρασία του αέρα q ονομάζεται το πηλίκο της μάζας των υδρατμών Μv προς τη μάζα του υγρού αέρα Μv+Md που τους περιέχει.

                                                                                          q=Μv/Μv+Md

 Η ειδική υγρασία είναι μια εξαιρετική χρήσιμη ποσότητα στη μετεωρολογία.Για παράδειγμα,η ταχύτητα εξάτμισης του νερού από οποιαδήποτε επιφάνεια είναι ευθέως ανάλογη με τη συγκεκριμένη διαφορά υγρασίας μεταξύ της επιφάνειας και του αέρα.
 Επιπλέον,η ειδική υγρασία δεν μεταβάλλεται με τη θερμοκρασία ή τη πίεση του σώματος.Αυτή η σταθερότητα της συγκεκριμένης υγρασίας τη καθιστά χρήσιμη σαν αναγνωριστική ιδιότητα μιας κινούμενης μάζας αέρα.Η ειδική υγρασία του κορεσμένου αέρα αυξάνει ταχέως με την αύξηση της θερμοκρασίας.




Παρακαλώ αναρτήστε:

author

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ μέλοs τηs ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Αποκτήστε δωρεάν ενημερώσεις!!!

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ------------ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π.------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ------------ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 ------------ ------------ Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π. ------------------------------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868