ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΗΣ | 6:28 μ.μ. | | | | | Best Blogger Tips

ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗ

|
ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗ
ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ

 Όταν το νερό βράζει,παρατηρούμε συνήθως ένα «λευκό σύννεφο» που δημιουργείται από μικροσκοπικά σταγονίδια νερού.Τα σταγονίδια του νερού σχηματίζονται,όταν οι αόρατοι υδρατμοί που παράγονται κατά το βρασμό,ψύχονται από τον αέρα.
Με συμπύκνωση των υδρατμών της ατμόσφαιρας τα σύννεφα
 Τότε,λέμε ότι ο ατμός συμπυκνώνεται.Με συμπύκνωση των υδρατμών της ατμόσφαιρας σχηματίζονται η ομίχλη και τα σύννεφα.  

ΟΡΙΣΜΟΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ

 Συμπύκνωση ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο ένα αέριο μετατρέπεται σε υγρό.
Συμπύκνωση ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο ένα αέριο μετατρέπεται σε υγρό
 Η συμπύκνωση διακρίνεται σε δύο είδη:
α) την υγροποίηση και 
β) την απόθεση.
 Στο πρώτο είδος η ύλη γίνεται υγρή,στο δεύτερο η ύλη γίνεται στερεή.

ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ

 Η συμπύκνωση είναι το αντίστροφο της εξάτμισης και αποτελεί μια από τις αλλαγές φάσεων της φυσικής μορφής της ύλης.Ενώ κατά την εξάτμιση θερμότητα μεταφέρεται από το περιβάλλον στο υγρό, κατά τη συμπύκνωση θερμότητα μεταφέρεται από τους ατμούς στο περιβάλλον.Γι' αυτό και είναι πάντα λίγο πιο υψηλή η θερμοκρασία όταν βρέχει ή χιονίζει παρά όταν δε συμβαίνει κάτι τέτοιο.
 Φαινόμενο της εξάτμισης και της συμπύκνωσης με αφαλάτωση του νερού,να πάρουμε δηλαδή καθαρό νερό από το αλατόνερο.Όταν θερμαίνουμε το νερό δημιουργούνται υδρατμοί (εξάτμιση) οι οποίοι καθώς περνούν από το σημείο του σωλήνα που ψύχεται με κρύο νερό συμπυκνώνονται (συμπύκνωση ή υγροποίηση)
 Καθώς ψύχεται ένα αέριο τα σωματίδια που το συγκροτούν αρχίζουν να ταλαντώνονται πολύ επιβραδυντικά.Έτσι σιγά σιγά ισχυροποιούνται οι μεταξύ τους ελκτικές δυνάμεις με αποτέλεσμα το αέριο να συμπυκνώνεται σε υγρό.Η συμπύκνωση γίνεται σε θερμοκρασίες από το σημείο βρασμού και κάτω.Για παράδειγμα το οξυγόνο συμπυκνώνεται στους -183° C (ή -297° F). Αν αυξηθεί η πίεσή του,τότε θα συμπυκνωθεί σε χαμηλότερη θερμοκρασία.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ

 Χαρακτηριστικό παράδειγμα συμπύκνωσης ατμού είναι όταν η λάβα ενός ηφαιστείου φθάνει στη θάλασσα.
Παράδειγμα συμπύκνωσης ατμού είναι όταν η λάβα ενός ηφαιστείου φθάνει στη θάλασσα
 Ενώ η επιφάνεια της θάλασσας δείχνει να βράζει,ο ανερχόμενος ατμός συμπυκνώνεται σε νέφη υδρατμών.
Παρακαλώ αναρτήστε:

author

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ τομέαs ΑΣΤΡΟΓΕΩΦΥΣΙΚΗΣ μέλοs τηs ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Αποκτήστε δωρεάν ενημερώσεις!!!

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΗΣ | 5:59 μ.μ. | | | | | Best Blogger Tips

ΔΙΑΔΟΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΡΕΥΜΑΤΑ

|
ΔΙΑΔΟΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΡΕΥΜΑΤΑ
ΔΙΑΔΟΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΡΕΥΜΑΤΑ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ

 Είδαμε ότι τα αέρια είναι μονωτές.Ωστόσο,αν τοποθετήσουμε πάνω από τη φλόγα ενός κεριού ένα σπίρτο,το σπίρτο ανάβει.Με ποιο τρόπο μεταφέρεται θερμότητα από τη φλόγα στο σπίρτο;
Θερμότητα μεταφέρεται από τον πυθμένα της κατσαρόλας στο νερό.Η θερμοκρασία του νερού αυξάνεται και το νερό ανεβαίνει προς την επιφάνεια
 Όταν μια ποσότητα υγρού ή αερίου θερμαίνεται,τότε διαστέλλεται,οπότε η πυκνότητά της μειώνεται.Έτσι,κινείται προς τα πάνω και αντικαθίσταται από άλλη πυκνότερη και ψυχρότερη.
 Δημιουργούνται,λοιπόν,ρεύματα μεταφοράς θερμότητας.

ΡΕΥΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

 Με τέτοια ρεύματα μεταφοράς νερού,θερμότητα μεταφέρεται από το λέβητα της κεντρικής θέρμανσης στα θερμαντικά σώματα.Στη συνέχεια,με ρεύματα μεταφοράς αέρα η θερμότητα διαδίδεται από το σώμα στο χώρο του δωματίου.Το φαγητό ψήνεται στην κατσαρόλα μας λόγω των ρευμάτων μεταφοράς του νερού,που δημιουργούνται καθώς αυτό συνεχώς θερμαίνεται.
 Αλλά και με αυτό τον τρόπο ζεσταίνεται το δωμάτιο μας το χειμώνα.Στα υγρά και στα αέρια η θερμότητα διαδίδεται κυρίως με ρεύματα μεταφοράς.
Στο άκρο Α του σωλήνα μεταφέρεται θερμότητα από τη φλόγα (καυστήρας) στο νερό.Η θερμοκρασία του νερού αυξάνεται και το νερό ανεβάζει προς το σημείο Β (θερμαντικό σώμα).Καθώς το νερό ρέει,θερμότητα μεταφέρεται προς το περιβάλλον και η θερμοκρασία του μειώνεται.Κινείται ξανά προς το σημείο Α όπου και αναθερμαίνεται.Η θέρμανση από εστία θερμότητας που βρίσκεται εκτός του χώρου που πρόκειται να θερμανθεί,αυτό που σήμερα αποκαλούμε κεντρική θέρμανση,είναι εφεύρεση των αρχαίων Ελλήνων που χρησιμοποίησαν πρώτοι τα θερμαινόμενα δάπεδα 
 Γνωρίζουμε ότι όταν η θερμότητα διαδίδεται με αγωγή,τα μόρια του υλικού δε μετακινούνται από τη μια περιοχή στην άλλη.Αντιθέτως,όταν δημιουργούνται ρεύματα μεταφοράς,ύλη,δηλαδή μόρια, μετακινούνται από μία περιοχή που έχει υψηλή θερμοκρασία προς μια ψυχρότερη.Αυτό συνεχίζεται μέχρι όλο το υγρό ή το αέριο να αποκτήσει την ίδια θερμοκρασία.
Τα θαλάσσια ρεύματα στους ωκεανούς επηρεάζουν το κλίμα των παραθαλάσσιων περιοχών
 Η διάδοση της θερμότητας με μεταφορά είναι μια συνηθισμένη διαδικασία στη φύση τόσο σε φαινόμενα μικρής κλίμακας,όπως κατά το βρασμό του νερού,τη θέρμανση του δωματίου από το καλοριφέρ,την ψύξη των τροφίμων στο θάλαμο του ψυγείου ή τη θέρμανση του σώματος μας με τη ροή του αίματος,όσο και σε φαινόμενα μεγάλης κλίμακας.Τέτοια είναι η κυκλοφορία του αέρα στην ατμόσφαιρα,που προκαλεί τους ανέμους και η μετακίνηση τεράστιων ποσοτήτων νερού στους ωκεανούς με τα θαλάσσια ρεύματα που ξεκινούν από τις θερμές τροπικές περιοχές.
Όταν κάνει κρύο,τα πουλιά σηκώνουν το φτέρωμά τους έτσι ώστε ο αέρας που παγιδεύεται να λειτουργεί ως θερμομονωτικό και να μην επιτρέπει τη μεταφορά θερμότητας από το σώμα τους προς το περιβάλλον
 Αν εμποδίσουμε την κυκλοφορία του αέρα γύρω από ένα ζεστό αντικείμενο, τότε σχεδόν μηδενίζεται η μεταφορά θερμότητας από αυτό,μέσω ρευμάτων μεταφοράς.Αυτό επιτυγχάνεται με την επένδυση,λόγου χάρη,των σωλήνων μεταφοράς ζεστού νερού με θερμομονωτικά υλικά, με τα μάλλινα ρούχα στο σώμα μας,με τα φτερά και τα πούπουλα στα πουλιά κτλ.Αυτά τα υλικά παγιδεύουν μέσα σε μικρές κοιλότητες (πόρους),αέρα,αποτρέποντας τη δημιουργία ρευμάτων μεταφοράς.Για αυτό και τα μάλλινα ρούχα μας «ζεσταίνουν» το χειμώνα.

ΡΕΥΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ

 Συχνά οι άνεμοι προκαλούνται από τοπικές διαφορές θερμοκρασίας σε συνδυασμό και με το ανάγλυφο του εδάφους.Όπως για παράδειγμα,οι τοπικοί άνεμοι που φυσούν κατά μήκος των ακτών ιδιαίτερα το καλοκαίρι.Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η θερμοκρασία της ακτής είναι υψηλότερη από της θάλασσας.Έτσι,πάνω από τη στεριά ο αέρας θερμαίνεται και ανυψώνεται,ενώ ο ψυχρός αέρας κινείται από τη θάλασσα προς την ακτή. 
Κατά τη διάρκεια της ημέρας πάνω από τη στεριά ο αέρας θερμαίνεται και ανυψώνεται,ενώ ο ψυχρός αέρας κινείται από τη θάλασσα προς την ακτή.Τη νύχτα,επειδή η θερμοκρασία της ξηράς είναι μικρότερη από της θάλασσας,η κατεύθυνση του ανέμου αντιστρέφεται
 Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα ρεύμα αέρα που κινείται από τη θάλασσα προς την ακτή:η δροσερή θαλάσσια αύρα (μπάτης).Τη νύχτα,επειδή η θερμοκρασία της ξηράς είναι μικρότερη από της θάλασσας,η κατεύθυνση του ανέμου αντιστρέφεται.Ψυχρός αέρας από την ξηρά κινείται προς τη θάλασσα: φυσά η απόγεια αύρα.

ΡΕΥΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΤΗΣΕΙΣ

 Στην πτήση με ανεμόπτερο,δηλαδή με αεροπλάνο χωρίς κινητήρα,ο πιλότος φροντίζει να βρίσκεται μέσα σε περιοχές θερμών ανοδικών ρευμάτων αέρα.
Στην πτήση με αεροπλάνο χωρίς κινητήρα, ο πιλότος φροντίζει να βρίσκεται μέσα σε περιοχές θερμών ανοδικών ρευμάτων αέρα
 Τα πουλιά,όπως ο αετός της εικόνας μας, έχουν ανακαλύψει τα μυστικά των θερμών ανοδικών ρευμάτων χιλιάδες χρόνια πριν από τον άνθρωπο και τα εκμεταλλεύονται για την ανοδική τους πορεία.
Τα πουλιά έχουν ανακαλύψει τα μυστικά των θερμών ανοδικών ρευμάτων χιλιάδες χρόνια πριν από τον άνθρωπο και τα εκμεταλλεύονται για την ανοδική τους πορεία
  Πολλές φορές οι έμπειροι πιλότοι υποβοηθούνται στην αναζήτηση των ανοδικών ρευμάτων παρατηρώντας τις κινήσεις των πουλιών.

ΡΕΥΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

 Πώς μετασχηματίζεται η ηλιακή ενέργεια σε αιολική;Το ερώτημα αυτό σχετίζεται με ένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα της γεωφυσικής. 
Μετασχηματισμός ηλιακής ενέργειας σε αιολική
 Μιλώντας πολύ απλά μπορούμε να πούμε ότι:
α) Η ενέργεια ακτινοβολίας που έρχεται από τον ήλιο απορροφάται από τα μόρια του αέρα,είτε απευθείας είτε έμμεσα,μέσω του εδάφους.
β) Η ηλιακή ενέργεια μετασχηματίζεται σε κινητική ενέργεια των μορίων του αέρα (θερμική ενέργεια).
γ) Ο θερμός αέρας ανεβαίνει και η κινητική ενέργεια των μορίων του μετατρέπεται σε δυναμική (Η θερμική ενέργεια μετατρέπεται σε δυναμική).
δ) Ο ψυχρός αέρας κινείται για να καταλάβει τη θέση του ανερχόμενου θερμού και έτσι η δυναμική ενέργεια μετατρέπεται σε κινητική (αιολική) ενέργεια.
Παρακαλώ αναρτήστε:

author

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ τομέαs ΑΣΤΡΟΓΕΩΦΥΣΙΚΗΣ μέλοs τηs ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Αποκτήστε δωρεάν ενημερώσεις!!!

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΗΣ | 5:55 μ.μ. | | | Best Blogger Tips

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

|
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ

 Για την προφύλαξη των κυκλωμάτων από υπέρμετρη αύξηση της έντασης του ρεύματος,που μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο κύκλωμα ή ακόμα και πυρκαγιά χρησιμοποιούνται οι ασφάλειες,που παρεμβάλλονται στο κύκλωμα σε σειρά.
Κύκλωμα με ασφάλεια
 Οι ηλεκτρικές ασφάλειες είναι  το σύστημα προστασίας από βραχυκύκλωμα ενός ηλεκτρικού κυκλώματος.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

 Η ηλεκτρική ασφάλεια είναι ένας ηλεκτρικός διακόπτης,ο οποίος παρεμβάλλεται σε ένα ηλεκτρικό κύκλωμα με σκοπό να το προστατεύσει από τις ζημίες που θα προκληθούν από την υπερφόρτωση του ή κάποιο βραχυκύκλωμα.
Η ηλεκτρική ασφάλεια είναι ένας ηλεκτρικός διακόπτης,ο οποίος παρεμβάλλεται σε ένα ηλεκτρικό κύκλωμα με σκοπό να το προστατεύσει από τις ζημίες που θα προκληθούν από την υπερφόρτωση του ή κάποιο βραχυκύκλωμα
 Κάθε ασφάλεια χαρακτηρίζεται από μια τιμή έντασης ρεύματος,πάνω από την οποία προκαλείται διακοπή της λειτουργίας του κυκλώματος.Για την εκλογή της κατάλληλης ασφάλειας σ' ένα κύκλωμα λαμβάνουμε υπόψη την ένταση του ρεύματος Ικ της κανονικής λειτουργίας των συσκευών που τροφοδοτούμε (π.χ. 14 Α),την οποία βρίσκουμε από τις ενδείξεις των συσκευών.

Κάθε ασφάλεια χαρακτηρίζεται από μια τιμή έντασης ρεύματος,πάνω από την οποία προκαλείται διακοπή της λειτουργίας του κυκλώματος
 Επειδή στο εμπόριο κυκλοφορούν ορισμένοι τύποι ασφαλειών (π.χ. 6 Α,10 Α,15 Α,20 Α,25 Α) επιλέγουμε την ασφάλεια,που αναγράφει την αμέσως μεγαλύτερη ένδειξη από αυτή που είχαμε υπολογίσει.Στο παράδειγμα μας επιλέγουμε την ασφάλεια των 15 Α.

ΑΠΛΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

 Στην πιο απλή μορφή της είναι ένα μικρό κομμάτι από λεπτό σύρμα που λιώνει εύκολα και διακόπτει τη ροή του ρεύματος μέσα στο κύκλωμα,όταν περάσει από αυτό ρεύμα μεγαλύτερης έντασης από την προβλεπόμενη.Οι απλές ασφάλειες οικιακής χρήσης αποτελούνται από ένα πορσελάνινο «φυσίγγιο»,το οποίο στη θέση του άξονα έχει το λεπτό σύρμα,ενώ το διάκενο εσωτερικό του γεμίζεται με κόκκους πορσελάνης. 
Οι απλές ασφάλειες οικιακής χρήσης
 Η ασφάλεια στην εξωτερική της επιφάνεια γράφει τη μέγιστη ένταση ρεύματος,για την οποία το σύρμα δε λιώνει (π.χ. 20 Α ή 30 Α κτλ.).Με το βραχυκύκλωμα ο μικρός χρωματιστός ενδεικτικός δίσκος που βρίσκεται στη βάση του φυσιγγίου πέφτει,δείχνοντας έτσι ότι η ασφάλεια καταστράφηκε και χρειάζεται αντικατάσταση.

ΤΗΚΟΜΕΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

 Ένας τύπος είναι η τηκόμενη ασφάλεια,που αποτελείται από ένα εύτηκτο μέταλλο.
Ασφάλεια τήξεως σε γυάλινο περίβλημα
 Μόλις η ένταση του ρεύματος γίνει μεγαλύτερη από μία καθορισμένη τιμή,αμέσως συμβαίνει τήξη του μετάλλου και διακοπή του ρεύματος.

ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

 Η ανάγκη αντικατάστασης της ασφάλειας αποφεύγεται με τη χρησιμοποίηση των αυτόματων ασφαλειών.Η αυτόματη ασφάλεια,που ουσιαστικά είναι αυτόματος διακόπτης και αποτελείται κυρίως από ένα διμεταλλικό έλασμα.Μόλις η ένταση του ρεύματος γίνει μεγαλύτερη από μια καθορισμένη τιμή,αμέσως το διμεταλλικό έλασμα λυγίζει και προκαλεί διακοπή του ρεύματος.
Αυτόματη ασφάλεια
  Υπάρχουν δύο τύποι αυτόματων ασφαλειών: 
α) ο ηλεκτρομαγνητικός και
β) ο θερμικός.
 Στον πρώτο τύπο η αύξηση της έντασης του ρεύματος προκαλεί αύξηση του μαγνητικού πεδίου,έλξη του μεταλλικού οπλισμού και διακοπή του κυκλώματος.Στο δεύτερο τύπο η διακοπή του κυκλώματος γίνεται δυνατή με τη χρήση ενός διμεταλλικού ελάσματος.Και στους δύο τύπους με το πάτημα ενός κουμπιού ή τη χρήση διακόπτη οι ασφάλειες μπαίνουν σε λειτουργία και κλείνουν το κύκλωμα. 

ΑΛΛΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

 Στην ηλεκτρονική και την ηλεκτρολογία χρησιμοποιείται ένα άλλο είδος ασφαλειών,που αποτελούνται από γυάλινο κύλινδρο,ο οποίος φέρει στα άκρα του μεταλλικές επαφές.Μεταξύ των επαφών συνδέεται αγωγός,η διατομή του οποίου καθορίζει το μέγεθος του διερχόμενου ρεύματος.Οι ασφάλειες αυτές είτε τοποθετούνται σε ασφαλειοθήκες είτε κολλώνται απευθείας στα κυκλώματα.
Παρακαλώ αναρτήστε:

author

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ τομέαs ΑΣΤΡΟΓΕΩΦΥΣΙΚΗΣ μέλοs τηs ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Αποκτήστε δωρεάν ενημερώσεις!!!

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ------------ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π.------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ------------ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 ------------ Τηλέφωνο οικίας :210 7560725 ------------ Email : sterpellis@gmail.com Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού 117/946964-81

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π. ------------------------------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 Τηλέφωνο οικίας :210 7560725 Email : sterpellis@gmail.com Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού 117/946964-81