ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΗΣ | 2:32 μ.μ. | | | | | Best Blogger Tips

ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ

|
ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ

   Η μελέτη τής μυθολογίας των Ελλήνων μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι Θεοί αποτελούν προσωποποιήσεις του δημιουργού και του κόσμου,πρόκειται για περιγραφές τής συμπαντικής διαδικασίας.Υπήρχε ο αμετάβλητος χρόνος,η πρώτη αρχή του σύμπαντος,το Αυγό τού κόσμου κατά τούς Ορφικούς.Πρόκειται για την ενέργεια και τον χρόνο πριν εκδηλωθούν,την μονάδα των Πυθαγορείων.Το Αυγό τού κόσμου εκδηλωνόταν με δύο ιδιότητες:τον Αιθέρα και το Χάος.
Ο Αιθέρας περιγράφει την κοσμική ενέργεια   
  Ο Αιθέρας περιγράφει την κοσμική ενέργεια (το φίδι των χαλδαϊκών χρησμών) και το Χάος την πρωταρχική ουσία.Ο Αιθέρας και το Χάος συνιστούν την δυάδα των Πυθαγορείων,την αντίθετη των δύο πόλων,την πρώτη εκδήλωση τής μονάδας,το Yιn και το Υang των ΚινέζωνΑιθέρας των Ορφικών ήταν μία αυτοκινούμενη αρχή,πού ακολουθούσε κυκλική πορεία.
Το Χάος ήταν η Πρωταρχική «λάσπη» από την οποία επρόκειτο να προβάλει η οφιοειδής μορφή τού κόσμου
  Το Χάος ήταν η Πρωταρχική «λάσπη» από την οποία επρόκειτο να προβάλει η οφιοειδής μορφή τού κόσμου.Από το αυγό του κόσμου προέβαλε ο Φάνης,ο παγκόσμιος Νους.Ο Αιθέρας,το Χάος και ο Φάνης είναι η πρώτη ΤριάδαΦάνης κατόπιν διαχωρίζει από την ουσία τού σκότους, την αθάνατη μητέρα- νύχτα στην οποία παραχωρεί την κυριαρχία τού κόσμου.Ο Φάνης γίνεται ο πατέρας- δημιουργός και η νύχτα η μητέρα-δημιουργός.
Ο Ουρανός ήταν μία πύρινη φωτεινή ομίχλη.Ο Ουρανός-Φως-Πνεύμα ενώνεται με την Γη-Σκότος-Ύλη και γεννιούνται οι Τιτάνες
 Τέκνο του Φάνη και της Νύχτας είναι ο Ουρανός ο οποίος διαδέχεται την μητέρα του,ως κύριος τής κοσμικής τάξης.Ο Ουρανός ήταν μία πύρινη φωτεινή ομίχλη.Ο Ουρανός-Φως-Πνεύμα ενώνεται με την Γη-Σκότος-Ύλη και γεννιούνται οι Τιτάνες.
Οι Τιτάνες πολεμούν τον Ουρανό, τον νικούν,τον διαμελίζουν και ο Κρόνος καταλαμβάνει τον Ολύμπιο θρόνο
 Οι Τιτάνες εδώ συμβολίζουν τα ουράνια σώματα,το υλικό σύμπαν.Αρχηγός των Τιτάνων είναι ο Κρόνος ή ΧρόνοςΚρόνος αντιπροσωπεύει τούς περιορισμούς πού επιβλήθηκαν σε όλες τις μορφές που εκδηλώνονται με την δημιουργία.Οι Τιτάνες πολεμούν τον Ουρανό,τον νικούν,τον διαμελίζουν και ο Κρόνος καταλαμβάνει τον Ολύμπιο θρόνο.
O Κρόνος καταβροχθίζει τα παιδιά του ένα-ένα, καταστρέφει δηλαδή τις μορφές πού έχουν δημιουργηθεί μέσα του
  Το σύμπαν υλικό και πνευματικό έχει πλέον διαμορφωθεί και οργανώνεται κάτω από αμετάκλητους νόμους.O Κρόνος καταβροχθίζει τα παιδιά του ένα-ένα,καταστρέφει δηλαδή τις μορφές πού έχουν δημιουργηθεί μέσα του.Διαφεύγει μόνο ο Δίας,πού κατάφερε να επιβιώσει χάρη στο τέχνασμα τής μητέρας του Ρέας,η οποία αντικατέστησε τον Δία-Βρέφος με μία πέτρα.
Ο Κρόνος και ή Ρέα αντιστοιχούν στον χρόνο και τον χώρο.Πράγματι ο χωρόχρονος είναι ο υλικός κόσμος
  Ο Κρόνος και η Ρέα αντιστοιχούν στον χρόνο και τoν χώρο.Πράγματι ο χωρόχρονος είναι ο υλικός κόσμος.O Ζεύς εκθρονίζει τελικά τoν Κρόνο και παίρνει την θέση του.O Ζεύς τo φυσικό σύμπαν της γνώσεως και τής συνείδησης.
H γη, κινείται σε τροχιά γύρω από τον ήλιο, ενώ ολόκληρο το ηλιακό σύστημα, ο ήλιος και όλοι οι πλανήτες, περιστρέφονται γύρω από το κέντρο του Γαλαξία μας.Ο Γαλαξίας αποτελείται από εκατομμύρια εκατομμυρίων αστέρες και είναι μόνο ένας από τα εκατομμύρια των Γαλαξιών που συγκροτούν το σύμπαν
  H γη,κινείται σε τροχιά γύρω από τον ήλιο,ενώ ολόκληρο το ηλιακό σύστημα,ο ήλιος και όλοι οι πλανήτες,περιστρέφονται γύρω από το κέντρο του Γαλαξία μας.Ο Γαλαξίας αποτελείται από εκατομμύρια εκατομμυρίων αστέρες και είναι μόνο ένας από τα εκατομμύρια των Γαλαξιών που συγκροτούν το σύμπαν.Η αστρονομία είναι η επιστήμη που μελετά τους αστέρες, τους πλανήτες και γενικά όλα τα είδη ουρανίων σωμάτων που υπάρχουν στο σύμπαν.Σε αυτά τα είδη συμπεριλαμβάνονται οι κομήτες,οι μετεωρίτες και αστεροειδείς μέχρι αινιγματικές παλλόμενες ραδιοπηγές και μελανές οπές στο διάστημα.Ορισμένα από αυτά τα ουράνια σώματα είναι ορατά από την γη.Είτε γιατί εκπέμπουν φως είτε γιατί εκπέμπουν ακτίνες Χ ή ραδιοκύματα.




Παρακαλώ αναρτήστε:

author

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ μέλοs τηs ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Αποκτήστε δωρεάν ενημερώσεις!!!

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ------------ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π.------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ------------ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 ------------ ------------ Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π. ------------------------------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868